20110803 Springfield, Missouri til Broken Arrow, Oklahoma.

Inden vi forlod "Arbor Suites Medical Mile" skulle jeg lige benytte mig at at have bilen så tæt på og få ryddet lidt op i mine ting.

Vi kommer afsted og alt går fint indtil vi kommer til en vej, hvor vi i et stykke tid havde savnet skilte. Vi kører tilbage for at se om vi kan se, hvad vi havde overset. Der er ikke noget, jeg dykker så ned i mit materiale og finde en pasus, der siger at vi skal dreje til højre 800 m længere fremme. OK, vi prøve at køre ned ad vejen igen, og denne gang, ser vi en pil ca. 800 m længere fremme, men den øverste del mangler, altså den del, der siger at skiltet er vedr. Route66, det var lidt af en snyder.

Her er så den famøse bro

Vi kom forbi en nydeligt restaureret tankstation.

Og ruinerne af et spisested. Lidt synd, for det så ud til at have været en flot bygning og bygget i gedigne materialer.

I Carthage havde de en flot restaureret Drive In, synd at man ikke har tiden til at se en film.

Det her billeder er bare taget fordi det fortalte, hvor langt vi var kommet på turen.

Den 3/8-2011 kl. 12:59:26 kørte vi inde i Kansas, ikke mange steder finder vi ud af, at vi er kommet ind i en ny stat.

I Kansas som nok er den stat man kommer hurtigst igennem, er også den stat, vi endnu har været igennem, der har gjort mest ud af det. Der er kun 3 byer på ruten

Sidste gang jeg sagde at jeg havde fundet inspirationen til Mater the towtruck i Cars var jeg lidt for hutig, for denne gang fandt vi ham. Imens jeg stod og tog disse billeder kom en dame farende ud fra en butik 4Women i Galena, Kansas, og fortalte at Disney havde været der og brugt Tater, som hun var nødt til at kalde ham, hun måtte ikke kalde ham Mater for Disney

Hos 4Women som havde indrettet et lille spisested og souvenierbutik.

står Claus og taler med den ene af ejerne. Motor mouth, som hun fortalte at hun blev kaldt. Det kan jeg godt forstå, for hun nåede at fortæller om så mange forskellige steder vi skulle spise ved og besøge, at vi nåede at gå på uendeligt, vi kunne simpelthen ikke huske så meget. Hun kunne ikke selv servere noget for os, for hendes kok var ikke kommet på job pga. heden. Hun talte også om selv at lukke butikken og gå hjem pga. varmen. Hun havde kun set os og en flok hollændere på motorcykler og som i øvrigt havde foræret hende en træsko.

Historien om de 4 kvinder: Motor mouth og hendes søster havde købt stedet hvor Tater stod udenfor. Den solgte de til en mand, men da de fandt ud af, at den havde inspireret Disney, så ville de gerne købe den tilbage, de havde bare ikke råd. Så fik de en lokal pengemand til at købe den og lade den stå ved deres forretning. Pengemanden foreslå, at hans mor og eks. kone kom med i forretningen som partnere, derfor kom forretningen til at hedde 4women. Og så fik vi lige fremvist hele skrapbogen, hvor også en mand, der var så løs i leddene at han kan gå baglæns forlæns. Han skulle også være med i Cars et eller andet sted, så meget har jeg godt nok ikke se filmen, så jeg kan huske ham.

Vi kørte til Miami, Kansas for at finde nogle af alle de fantastiske spisesteder hun havde nævnt, men vi synes ikke noget sådan rigtigt var godt, de virkede lidt snuskede, så vi endte bare hos Pizza Hot. På vej ud af byen måtte vi lige stoppe op ved denne fint restaurerede bro i Riverton.

I Baxter Spring skulle vi lige forbi deres Visitor Center, øh jeg troede det var et sted, der skulle sælge route 66, men den gamle mand derinde kunne hverken sælge bu eller bæ og når vi spurgte om noget, kunne han ikke svare. Visitor centeret var indrettet i en gammel restaureret tank station.

Så tror jeg lige det er på tide at lave en lille detour, alle billeder fra Miami, Oklahoma er her Syd for Miami kom vi til en rigtig original udgave af Rt66. Selve den asfalterede del af vejen var kun 9 fod bred = 3 meter. Denne del af Rt66 er faktisk fra 1922 før Rt66 blev opfundet den var en del af Rt 66 indtil 1937 så det var 11 år. Underneden er den støbt i beton.

Vores køletaske var lige ved at blive lidt varm, så Claus måtte ind at købe noget is. Vi plejer ellers bare at "stjæle" is på hotellet.

I Chelsea kom vi lige forbi først en lukket typisk Rt66 forretning og så en spændende Antik forretning.

Det var noget af en dag, fuld af oplevelser. Heldigvis havde vi taget en del billeder ellers havde det nok været så meget, at vi slet ikke kunne huske det hele bagefter. Vi kørte til vores hotel i Quality Inn i Broken Arrow en forstad til Tulsa.